Αναστροφή Γήρανσης – Συνέντευξη Deluxe Magazine | by Dr. Alkistis Prinou

ΟΙ ΔΥΣΑΡΑΣΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ. Η ΔΡ. ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΙΝΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΙΤΟΥΡΑ

Ποιος αλήθεια μπορεί να αντισταθεί στην ενέργεια και την ευεξία που μας χαρίζει ο ήλιος; Ταυτόχρονα όμως με τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει, προκαλεί και αρνητικές επιπτώσεις όπως αυτή της γήρανσης του δέρματος. Παρόλο που η γήρανση του οργανισμού μας είναι αναπόφευκτη εξαιτίας του χρόνου, η γήρανση που οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως η φωτογήρανση, μπορεί επιτυχώς να αποφευχθεί χάρη στην Κοσμητική Ιατρική και στα σύγχρονα πρωτόκολλα που εφαρμόζει.

Πόσο εφικτό είναι να αντιστρέψουμε τη γήρανση που προκαλεί ο ήλιος;

Πλέον, η Κοσμητική Ιατρική διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη, και την καθυστέρηση της γήρανσης του δέρματος συνδυάζοντας τη γνώση και τις εξειδικευμένες σύγχρονες φόρμουλες. Με άλλα λόγια συμβάλλει στην “Αναστροφή της γήρανσης” αποκαθιστώντας τις δερματικές βλάβες. Οι επιστήμες της υγείας έχουν κάνει τεράστια άλματα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας του δέρματος που προκαλεί ο χρόνος. Πλέον το προσδόκιμο ζωής αλλά και η ποιότητά της έχουν αλλάξει ριζικά. Με τον ίδιο τρόπο και η επιστήμη της αντιγήρανσης ακολουθώντας τις ανάγκες της σύγχρονης πλέον γυναίκας έχει ασχοληθεί, έχει μελετήσει και τελικά έχει καταφέρει πολύ σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα της αναστροφής της γήρανσης του δέρματος. Έτσι πλέον μπορεί κάποιος να νιώθει νεότερος και ζωντανός σωματικά και να παραμένει νέος στο δέρμα του ολόκληρη τη ζωή του όπως ήταν πριν εκτεθεί στον ήλιο.

Ποια είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης της φωτογήρανσης;

Η πιο αποτελεσματική στρατηγική αναστροφής της φωτογήρανσης είναι η Αντισταθμιστική Στρατηγική. Ως γιατρός τα τελευταία χρόνια με έχει απασχολήσει έντονα το θέμα της αντιγήρανσης και αναζητούσα από την παγκόσμια αγορά να δημιουργήσω μία εξαιρετικά δυναμική στρατηγική στον τομέα αυτό. Ανεπιφύλακτα, λοιπόν προτείνω ένα δυναμικό πλάνο ιατρικής αντιμετώπισης με κύριο στόχο την αναστροφή της γήρανσης που προκαλείται από την φωτογήρανση.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό το αντιγηραντικό πλάνο που συστήνετε;

Περιλαμβάνει 3 βασικές μεθόδους για πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ:

1. Την Φωτοδυναμική θεραπεία αντιγήρανσης με την συνεργιστική δράση Γλουκονολακτόνης για την αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρες. Πρόκειται γα εφαρμογή ισχυρής αντιοξειδωτικής δράσης με τον συνδυασμό του μορίου πολλαπλής δράσης Γλουκονολακτόνης και της Φωτοδυναμικής εφαρμογής μήκους κύματος 650nm. Έχει αποδειχθεί ότι σε αυτό το μήκος κύματος, η σύνθεση του κολλαγόνου από τους ινοβλάστες αυξάνεται 4 φορές. Επίσης, μειώνεται η δραστηριότητα του ενζύμου κολλαγογενάσης, που καταστρέφει το δομικό πλέγμα του δέρματος. Η επιδερμίδα ανακτά τη λάμψη της και την ομοιόμορφη χρώση της.

2. Την ιατρική σύνθεση διαλύματος RETINOL BASED COMPLEX για 1η φορά σε ενέσιμη μορφή. Η RETINOL BASED COMPLEX με δράση 24 ωρών διεγείρει τους μηχανισμούς επισκευής των κυττάρων και αποτελεί μέρος της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του δέρματος στοχεύοντας στους υποδοχείς που βοηθούν τα κύτταρα να λειτουργούν σα να ήταν νεώτερα. Παγκοσμίως, οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι αποτελεί το “Gold Standard” στην αντιγήρανση. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που διαβάλουν τα υγιή κύτταρα και βελτιώνει την άμυνα του δέρματος απέναντι σε διάφορους παράγοντες που προκαλούν την πρόωρη γήρανση του. Η RETINOL BASED COMPLEX εφαρμόζεται στο ιατρείο και συνδυάζεται με ειδικό διατροφικό συμπλήρωμα Ρετινόλης και ειδική φόρμουλα βραδινής επανόρθωσης με Ρετινόλη. Με την εφαρμογή μειώνεται η ρυτίδωση των ιστών αποκτώντας πιο υγιή και λεία όψη.

3. Την τεχνολογία iShine® με MicroSparks για την ενεργοποίηση των κυτταρικών διαύλων με συνδιαστική δράση Βιομιμητικών πεπτιδίων. Οι μικροεκκενώσεις –MicroSparks- αυξάνουν την κυτταρική μίτωση η οποία ενεργοποιεί τα μιτοχόνδρια των κυττάρων για την παραγωγή ενέργειας ATP. Τα MicroSparks δημιουργούν κυτταρικούς διαύλους μικροσκοπικών μικροθερμικών ζωνών (Dot Shots) αποκαθιστώντας εκ των έσω τα γηρασμένα κύτταρα με νέα. Σε κάθε εφαρμογή αποκαθίσταται περίπου το 15% του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη. Παράλληλα με την ενζυμική υδρόλυση και την ανταλλαγή ηλεκτρονίων γίνεται η απορρόφηση Βιομιμητικών πεπτιδίων – Melanyc Peptide με σκοπό την μείωση του κυτταρικού κύκλου, δηλαδή τον πιο γρήγορο πολλαπλασιασμό υγιών κυττάρων. Το PΗ της επιδερμίδας επαναπροσδιορίζεται και επιδιορθώνεται με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της ολιστικής δερματικής επανόρθωσης. Το τελικό αποτέλεσμα της μεθόδου είναι η αύξηση της συνεκτικότητας του δέρματος και πλήρης αποκατάσταση των δερματικών βλαβών.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.